The to-do list v.2

Όπως είχα υποσχεθεί, είμαι πάλι πίσω στη λίστα! Χαίρομαι γιατί αυτή η στήλη σας άρεσε και σας ενέπνευσε να μου στείλετε ιδέες αλλά και δικές σας εμπειρίες. Περιμένω πάντα τα σχόλιά σας (στις αναρτήσεις) και τις προτάσεις σας.





Πάμε λοιπόν!


Με πήγαν (ναι, το ομολογώ, δεν ήταν στη λίστα, αλλά είναι τώρα - για βραδινό repeat!) και ενθουσιάστηκα. Από το χώρο κυρίως. Στην καρδιά της πολύ όμορφης πλευράς του Μοναστηρακίου, κυριολεκτικά ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, βρίσκεται το Λουκούμι το οποίο φαίνεται να έχει τιμήσει την κλασική αίσθηση στα έπιπλά του.

Στο πρώτο επίπεδο, καφέ και μπαρ και σκηνή και θέατρο και στο βάθος ένας τεράστιος πίνακας που μπορείτε κι εσείς να γράψετε κάτι! Εμείς αφήσαμε το αποτύπωμα μιας πολύ σημαντικής ημέρας για μιαν πολύ αγαπημένη φίλη.
Στο δεύτερο επίπεδο, μια όμορφη ταράτσα που μαθαίνω ότι είναι γεμάτη τα βράδια από ρομαντικούς και μη θεατές της Αθήνας.
Όσο για τα προϊόντα, προσωπικά δεν ευχαριστήθηκα το ρόφημά μου μιας και δεν ήταν ζεστό αλλά χλιαρό, αλλά οι τιμές άκρως δελεαστικές.





Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία νέα τάση προς...Πασαλιμάνι! Ως Πειραιώτισσα μπορώ να σας πω ότι η γνωστή πασαρέλλα του είχε χάσει την αίγλη της - δυστυχώς αφού πολλά καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν. Όμως νέα άνοιξαν στη θέση τους, με αποφασιστικότητα και στόχο να κερδίσουν το κοινό του Πειραιά.

Ένα από αυτά είναι και το Belle-Amie. Θα 'θελα να το επισκεφθώ με καλύτερο καιρό για να καθήσω στον κήπο του που με γοήτευσε από την πρώτη ματιά. Γενικά ο μέσα και ο έξω χώρος έχει έναν αέρα 50, ελληνικό vintage. Καμία σχέση με το μαγαζί που φιλοξενείτο στο παρελθόν. Αντίστοιχα τα εδέσματα είναι κλασικοί ελληνικοί κρασομεζέδες με τις αντίστοιχες τιμές μεζεδοπωλείου.

Παρ'όλα αυτά, το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε το ρόφημά σας στον πάνω όροφο όπου η θέα της μαρίνας είναι άπλετη. Μου 'χουν πει δηλαδή, εγώ όταν πήγα για ποτό δε βρήκα τραπέζι... Θα βρω μια μέρα όμως!


Κυριολεκτικά στην καρδιά του Πειραιά, κοντά στο Δημαρχείο, συγκεκριμένα ακριβώς δίπλα από το ΣΙΝΕΑΚ, βρίσκεται ο γευστικός Αρλεκίνος.
Τι να σας πρωτοπώ τώρα για τον Αρλεκίνο. Κανονικά θα έπρεπε μόνο να γράψω "πηγαίντε" γιατί δεν έχω φάει ακόμα σήμερα κι αν σκεφθώ τις γεύσεις που 'χω δοκιμάσει, θα λυσσάξω. 
Ο Αρλεκίνος λοιπόν, είναι ψητοπωλείο. Είναι ένας ζεστός χώρος, φέρνει λίγο και σε ταβέρνα και ειδικά αν έχει καλό καιρό, αξίζει να καθήσετε και στα έξω τραπεζάκια, να τρώτε το μπιφτεκάκι βλέποντας τον κόσμο της Σωτήρου Διός να τρέχει ανάμεσα στις γουλιές από το πολύ καλό κρασί του! Αχ... Όσοι φίλοι με διαβάζουν, σηκώστε το τηλέφωνο και πείτε μου να πάμε τώρα. Πείνασα.
Οι γεύσεις κι οι επιλογές είναι πάρα πολλές και μάλιστα έχουν το σύστημα με το μπλοκάκι που σημειώνεις μόνος σου τα μεζεκλίκια σου. Καλαμάκια μεγάλα, μπιφτέκια στο 1.50 ευρώ σπιτικά με την πιτούλα τους (αμέ! ειδικά το κεμπάμπ έρχεται και με τη σαλτσούλα του), σαλάτες χορταστικές και φρέσκιες, το κρασάκι το ανέφερα και ωραίοι μεζέδες. Από 5-10 ευρώ θα δώσεις και θα τα ευχαριστηθείς.

Μετά από αυτά, πάω να μαγειρέψω... Εσείς μην ξεχνάτε να τροφοδοτείτε την λίστα (εάν δεν μπορείτε να την ανοίξετε, απλώς ακολουθήστε με στο foursquare) με τα σχόλια και τις προτάσεις σας στο comment box ακριβώς από κάτω.


Πηγές φωτογραφιών: Νένα, in2life.gr, athensmagazine.gr, Επίσημη σελίδα Αρλεκίνου @facebook

Follow me on
Instagram: galateageor
FoursquareGalatea Georgallis

Post a Comment

Any comments?