Φταις κι εσύ για το AIDS

Σε φοβίζει το να γίνεις πατέρας στα 25 αλλά δε σε φοβίζει το να προσβληθείς στα 25 από μία ανίατη (προς το παρόν) νόσο; Πιστεύεις ότι το AIDS είναι μόνο αρρώστεια των ομοφυλοφίλων (ναι, ξέρω, εσύ αλλιώς τους αποκαλείς); Και τέλος, "αφού φαίνεται μια χαρά, άρρωστη δε θα 'ναι";

Όσο για 'σένα κοπελιά, νομίζεις ότι αφού σου λέει ότι δεν πάσχει από STD's σου λέει αλήθεια 1000% ; Κι αφού σου πει ότι σ'αγαπάει δε θα σου 'κανε κακό; Κι ότι δεν μπορεί να λέει ψέματα ότι με τις προηγούμενες συντρόφους του έπαιρνε προφυλάξεις κι ότι μόνο μαζί σου θα το τολμούσε αυτό;


Σώζει ζωές! Αυτό και η ζώνη!
Πιστεύω πολύς κόσμος θα απαντούσε καταφατικά στα παραπάνω. ΝΑ γιατί το AIDS έχει γίνει μάστιγα. Λένε πως η νόσος εξαπλώθηκε παγκοσμίως από την ομοφυλοφική κοινότητα. Ενδεχομένως και να ισχύει αυτό. Όμως, μάστιγα έγινε από νοοτροπίες σαν και αυτές που ανέφερα, straight σεξουαλικά ανθρώπων που με απίστευτη απερισκεψία εξαπλώνουν τον ιό και καταστρέφουν ζωές μόνο και μόνο επειδή δεν φόρεσαν αυτό:



Πηγή BBC
Αυτό το μικροσκοπικό πραγματάκι που είναι αρκετό να σώσει ζωές και αυτός είναι ο βασικός σκοπός του. Αν οι άνδρες δεν απέφευγαν με χίλιες δικαιολογίες τη χρήση του κι αν οι γυναίκες δεν ενέδιδαν σε αυτό, τότε ο παγκόσμιος χάρτης δε θα είχε αυτή τη μορφή πριν 6 χρόνια.

 


Το AIDS είναι μία νόσος η οποία παραλύει με τον καιρό, συνήθως ραγδαία από τη στιγμή που ο φορέας νοσήσει, το ανοσοποιητικό σύστημα. Δηλαδή, ο οργανισμός παύει να 'χει άμυνες και είναι ευάλωτος και τρωτός ακόμα και στους πιο ακίνδυνους, για τους μη πάσχοντες οργανισμούς, μικροοργανισμούς. Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι παρ'ότι υπάρχουν φάρμακα που βοηθούν τους νοσούντες να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής τους και να έχουν μια κάποια ποιότητα ζωής, η αρρώστεια αυτή παραμένει ανίατη και χιλιάδες άνθρωποι ανα ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και όχι μόσο στις υπανάπτυκτες χώρες, χάνουν τη ζωή τους από αυτήν.
Εκτός από το AIDS, η αλόγιστη και απροφύλαχτη σεξουαλική επαφή μπορεί να μεταδώσει νόσους λιγότερο σοβαρές αλλά επίπονα ιάσιμες και πολλές από αυτές μπορούν να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές ακόμα και να αποβούν μοιραίες.

Συνήθως λένε "Αν δε σε νοιάζει για 'σένα, σκέψου τους υπόλοιπους.". Επειδή ο άνθρωπος του σήμερα σπάνια σκέφτεται τους υπόλοιπους, θα σας πω "Σκέψου εσένα και την υγεία σου." και ίσως οι υπόλοιποι νιώσουμε πιο ασφαλείς. Καλό μήνα!

Post a Comment

Any comments?