The to-do list v.1

Μιας και λεφτά για πέταμα δεν έχουμε, αν είναι να βγούμε, ας το απολαύσουμε. Έτσι, τους τελευταίους μήνες καταγράφω στο foursquare μέρη για τα οποία έχω ακούσει ενδιαφέρουσες περιγραφές, μέρη από τα οποία έχω περάσει απέξω και μου 'καναν "κλικ" και μέρη τα οποία τα έψαχνα...και τα βρήκα!

Cap Cap, Πανόρμου 26, Αιγάλεω


Από την βιβλιοθήκη του ποντικού με το γαλάζιο φιόγκο!
Από τα πρώτα μέρη που επισκέφτηκα από την πρώτη φουρνιά της λίστας, ήταν το Cap Cap στο Αιγάλεω. Μιας και πέσαμε σε halloween event, δεν καταφέραμε ουσιαστικά να το επισκεφτούμε αφού η ουρά των επίδοξων θαμώνων του μικροσκοπικού μαγαζιού ροφημάτων, γλυκών και snacks, έφτανε μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο κι η υπομονή μας έχει γεράσει για τέτοια αναμονή.

Βρείτε τους στο FB: https://www.facebook.com/capcapgr



Τη λες ημιτελή λοιπόν επίσκεψη, αλλά δοκιμάσαμε τη Βουτυρόμπυρα, ρόφημα που το φανταζόμασταν από τα γυμνασιακά μας χρόνια, διαβάζοντας Harry Potter. Ωραίο. Καμία σχέση με αυτό που περίμενα, αλλά ωραίο. Και φυσικά αν είστε fan του μαγικού ήρωα της J.K.Rowling αλλά και οποιουδήποτε άλλου ήρωα, ΠΡΕΠΕΙ να το επισκεφθείτε!

Δεν έχω δυστυχώς ακόμα γευστική άποψη, αλλά αυτό που αντίκρισαν τα μάτια μου ήταν χορταστικότατο. Το ντεκόρ θα μπορούσε να είναι κομμάτι απ'το Harry Potter theme park της Warner.

We WILL be back Cap Cap!

Glou Premium Cafe, Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη 101, Πειραιάς

Ένας μέρος που ακόμα και τον περαστικό, τον κερδίζει. Ως περαστική κι εγώ, κάθε φορά που το προσπερνούσα έλεγα στον εαυτό μου "Πρέπει να 'ρθω εδώ". Έτσι κι έγινε και ένα μουντό απόγευμα Σαββάτου απέκτησε ιδιαίτερα ενδιαφέρον στον όμορφο κήπο του Glou Premium Cafe.
Instagram: galateageor
Τα birdhouses είναι βασικό στοιχείο της
εξωτερικής διακόσμησης ανάμεσα σε
παγκάκια, μεταλλικά τραπεζάκια και ένα
όμορφο bar...

Το εσωτερικό δεν έχει τίποτα όμως να ζηλέψει από τον έξω -μαγευτικό- χώρο, αφού θυμίζει κάτι σε βαγόνι με bar της δεκαετίας του '50.
Instagram: galateageor
Στο ίδιο νεοκλασσικό που φιλοξενεί
 το κατάστημα ρούχων Glou,
 φέρνοντάς σε πιο κοντά σε jazz εποχές.

Και η μουσική απολαυστική όπως ακριβώς και τα ιδιαίτερα cocktails αλλά και τα μεστά ροφήματά του. Όσο για τις τιμές, κυμαίνονται στο μέσο όρο της αγοράς του Πειραιά.




Petite Fleur, Ομήρου 44, Κολωνάκι

Μια φίλη μας είχε πει για ένα μέρος που είναι αφιερωμένο στη ζεστή σοκολάτα ενώ πίναμε ζεστή σοκολάτα στην Αίγλη. Και αυτό το μέρος λοιπόν, δεν έφτιαχνε μια συμβατική ζεστή σοκολάτα, αλλά σοκολάτα the french way, τουτέστιν λιώνουν σοκολάτα στο κατσαρολάκι και τα λοιπά. Ε δεν ήθελα πολλά δευτερόλεπτα να βρω το Petite Fleur στο foursquare και να το προσθέσω στη λίστα!

Μετά από εβδομάδες, πηγαίνοντας στο Petite Fleur, είχα ξεχάσει τον πρόλογο περί ζεστής σοκολάτας (κι όμως, τα κατάφερα). Πήγαινα για την jazz διάθεση κι επειδή ανακαλύπτω την Αθήνα one place at a time.

Να σας πω ότι είναι ένας πολύ μικρος χώρος. Βέβαια έχει κι όμορφα καθίσματα κι εκτός αλλά με τετοιο κρύο... Και για εμάς τους ημικλειστοφοβικούς ανθρώπους, όταν αυτός ο μικρός χώρος είναι γεμάτος κόσμο, έρχονται τα ζόρια. Εντάξει το ξεπέρασα σε μόλις 10 λεπτά. Το μοναδικό διαθέσιμο τραπέζι την ώρα εκείνη (απόγευμα Τρίτης) ήταν ανάμεσα σε ράφια με βιβλία και σε ένα πι
κάπ που έπαιζαν jazz βινύλια... Με κέρδισε πολύ γρήγορα όπως μπορείτε να φανταστείτε. \

Κι εκεί που χάζευα τα τσάγια στο menu, ευτυχώς η παρέα μου με πρόλαβε... ΣΟΚΟΛΑΤΑ! Ε ναι λοιπόν, μια γαβάδα ζεστή σοκολάτα, με ένα λουλουδάκι κρέμας και ροζ πιπέρι προσγειώθηκε λίγη ώρα αργότερα μπροστά μου. Θα το 'θελα λίγο πιο spicy, αλλά γενικά ήταν σαν να έπινα μια
πολύ ωραία 100άρα σοκολάτα γάλακτος. Κι αν πάτε εκεί, πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι για θερμιδοκατάνυξη γιατί κάτι πήραν τα αφτάκια μου για τάρτα λεμονιού.... Τιμές; Φυσιολογικές.





Αυτά για σήμερα! Την επόμενη φορά, ακόμα περισσότερες "εξορμήσεις"! Επειδή ψάχνω μια καλή τσαγερί (καλή= vintage χουχουλιάρικο ντεκόρ, σεβασμό στους τεϊοπότες και κάτι καλό να τσιμπήσομεν), είστε ευπρόσδεκτοι να προτείνετε κάποιες στα σχόλια αλλά και όποια άλλα μαγαζιά επισκεφθήκατε πρόσφατα και σας ενθουσίασαν ώστε να μπουν στη λίστα!!!

Tip: Μην πάρετε pop corn μόνοι σας στα Odeon. Μοιραστείτε το με τουλάχιστον ένα άτομο.

The list: https://foursquare.com/user/34084918/list/todos

Follow me on
Instagram: galateageor
Foursquare: Galatea Georgallis

Post a Comment

Any comments?