Top 10 animated ταινίες για μεγάλα παιδιά!

Χρόνια τώρα προσπαθώ να πείσω τους φίλους μου ότι έχουμε όλοι δικαίωμα στις animated ταινίες. Εν ολίγοις σε αυτές που λέμε "Κινουμένων Σχεδίων" ! Άλλοι γελάνε, κοροϊδεύουν , άλλοι συμφωνούν, άλλοι τις βλέπουν με ενοχές!

Όχι πλέον ενοχικέ θεατή! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ! In fact μερικές ταινίες του είδους είναι σχεδιασμένες για να προσελκύουν τους μεγάλους παρά τους μικρούς... Να μερικές που διάλεξα για εσάς που τιμάτε την πολύχρωμη 7η τέχνη:



1) Shrek : Ο Shrek με όλα του τα sequels και όλη του την παρέα, αποτελεί ένα ξεκάθαρο παράδειγμα τέτοιας ταινίας! Οι ατάκες, το μπρίο και οι ξεκαρδιστικά δομημένοι χαρακτήρες, θα σας πείσουν για αυτό! Την πρώτη ταινία την πρόλαβα παιδί (γύρω στα 11) και τότε την βρήκα "χλιαρή" ενώ η μαμά μου είχε λιώσει στα γέλια. Μετά από χρόνια...κατάλαβα!
2) Fantasia: Ένα έργο 70 και πλέον ετών που όμως παραδίδει μαθήματα και στους εμπειρότερους σχεδιαστές 3D ταινιών του σήμερα! Το πάντρεμα κλασικής μουσικής και υπέροχα σχεδιασμένων κινούμενων, μαγεύει 3 γενιές και συνεχίζει!

3) Snow White and The Seven Dwarfs : Μία από τις κλασικές ταινίες της Disney. Για να είμαι ακριβής, η πρώτη μεγάλης διάρκειας ταινία της Disney. Η προσπάθεια του Walt Disney και το αποτέλεσμα αυτής, συγκίνησε χιλιάδες κόσμο που στην κυριολεξία έκλαιγαν στην πρεμιέρα της ταινίας! Παρ'όλο που η γοητεία της πρώτης εκείνης Χιονάτης έχει ξεθωριάσει και πλέον έχει γίνει αυτοκόλλητο για τοίχους, πάντα το τραγούδι των νάνων μας θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια!

4) Sleeping Beauty : Ίσως η ωραιότερη "πριγκιπισσοταινία" της Disney. Σίγουρα η πιο φινετσάτη παραγωγή μέχρι τότε και φυσικά αποτελεί κλασικό έργο!!!

5) Finding Nemo : Μαζί με το Shrek, καθιέρωσε το είδος των κινούμενων σχεδίων που εντυπωσιάζουν τους μικρούς και ψυχαγωγούν τους μεγάλους! Οι ατάκες και η πλοκή σε κρατάνε μέχρι το τέλος ενώ είναι από τις λίγες ταινίες που εγκρίνεται και μεταγλωτισμένη!!!

6) The Lion King : Ένα πραγματικό αριστούργημα! Ίσως η πιο πετυχημένη ταινία κινουμένων της δεκαετίας του '90! Από τη μουσική, μέχρι τα υπέροχα, έντονα χρώματα σε μαγεύει, σε συγκινεί και την βλέπεις ό,τι ηλικία κι αν έχεις!

7) The Corpse Bride : Σχεδόν μπορώ να πω ότι είναι για μεγάλους με τελεία! Αν είσαι κάτω των 10, ε μπορεί να σου πέσει...τρομακτική! Tim Burton και απίστευτη αίσθηση και αισθητική! Απίστευτη όμως!

8) Up : Απ'τις πιο συγκινητικές ταινίες (είχα να κλάψω τόσο απ'το Bambi... Υπάρχει η φράση: "Μα καλά, δεν έκλαψες στον Bambi;" ... Ε, το Up είναι το νέο Bambi!). Πολύ ευχάριστο το ότι ο βασικός μας χαρακτήρας είναι 3ης ηλικίας, είναι στριφνός, είναι γκρινιάρης αλλά μέσα απ'την ταινία ερχόμαστε κοντά στον "ξυνό" χαρακτήρα τόσων άλλων ταινιών! Υπάρχει ανθρωπιά σ'αυτό το έργο και πραγματικό συναίσθημα, αβίαστα!

9) Dante's Inferno : Βασισμένο σε videogame το οποίο βασίζεται σε τι άλλο, στην Κόλαση του Δάντη, μας προκαλεί ανατριχίλλα και εντυπωσιάζει όραση και ακοή στο έπακρον!

10) Madagascar : Μια απλή αλλά ιδιαίτερα έξυπνη ταινία με τοσο ιδιαίτερες... προσωπικοτητες που κάποιες απο αυτές απέκτησαν και δική τους σειρά (βλ. Τζούλιαν και πιγκουίνους! )


Θα υπαρξει και δευτερο μερος οπως επισης και ειδικο αφιερωμα σε j amine σειρες και ταινιες!

Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

Post a Comment

Any comments?