Ταξίδι στη Σαντορίνη


Προσφατα αποφάσισα να καταγράψω οσο το δυνατον περισσοτερες απ'τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες!
Ξεκινάω λοιπον με την πιο προσφατη, το νησί του ηφαιστείου,  του ηλιοβασιλέματος και του ρομαντισμού.
Σαντορίνη


Φηρά
Έμεινα στην περιοχή της Περίσσας, η οποία "βλέπει" στην τεράστια ακτή του Περίβολου. Οι άνθρωποί ζεστοί, το σκηνικό ενος παραθαλάσσιου μικρού μέρους που ομως κάλυπτε κάθε επιθυμία.  Μπαράκια σχεδον πάνω στην άμμο,  γαστρονομική ποικιλία, χαλαρή διάθεση. Οσο για την παραλία, το μεγάλο της ατού ήταν αυτή η εξωπραγματική εικονα: τεράστια μαύρα βράχια που ξεκίνούσαν μέσα απο τη θάλασσα και κατέληγαν να αγγίζουν τη στεριά σαν βουνά πια. Και κάπου εκεί ένα μικρο μοναστήρι, σαν κρεμασμένο να 'ταν απ'το βουνο. Κοιτάς και σκεφτεσαι πως μονον το πιο ψηλο σημείο του βουνου μπορεί και να είναι απ'το πρώτο έδαφος του νησιού,  το ακαυτο.
Οία
Στη συνέχεια της παραλίας του Περίβολου έβρισκες μαγαζιά με δυνατή μουσική και δροσερή διάθεση. Μέρη για να απολαμβανεις το μπάνιο σου άλλά και να ανεβαίνεις στο deck οπου γινοταν κανονικο party!
Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ομως ήταν το πρώτο μου ηλιοβασίλεμα φυσικά!  Να πω κάπου εδώ, οτι αγαπώ τις Κυκλάδες κι έχω επισκεφτεί αρκετά νησιά και δει ήλιους να χάνονται πολλές φορές στον ορίζοντά του Αιγαίου. Έλεγα λοιπον "ποσο διαφορετικο μπορεί να ειναι απο ολα τα άλλά;".
Φηρά
Έτσι λοιπον,  μετά απο μια βολτα στα πλυμμιρισμενα σοκάκια με κοσμο των Φηρών, κάτσαμε σε μια καφετέρια που πάνω απο ολα προσέφερε μια απίστευτη θέα. Ψηλά,  το μάτι σου έπιανε μεγάλο μέρος της γραφικής κυκλαδίτικης πανδαισιας,  κρουαζιεροπλοια σταματημένα ακριβώς κάτω και ο ήλιος να δίνει την παράστασή του. Δε μπορούσα να πιστέψω ο, τι αντικριζα. Η φύση μπορεί να δημιουργήσει τέτοια χρώματα κι αισθησεις και μπορεί πάντα να σε εκπλήξει. Ο ήλιος "έλιωνε" ανάμεσα στις βραχονησίδες, το ηφαίστειο και τα νερά του Αιγαίου αφήνοντας ένα ροδακινί χρώμα στον ουρανο.
Οία
Οσο για τα Φηρά, ήταν η no1 επιλογή μας για βραδινή έξοδο αφού με τη συγκοινωνία ήταν λιγοτερο απο τρία τέταρτα απ'την Περίσσα και η νεολαία μαζευοταν εκεί! Παρ'ολο που δε συμπαθώ το είδος της διασκέδασης που περιλαμβάνει clubs, μπορώ να πω οτι στο νησί είχε αλλη χάρη! Τα clubs εκτος απ'τον καθιερωμένο κλειστο και ασφυκτικο χώρο,  συνήθως είχαν και ανοικτές στον υπέροχο ουρανο μεριες, προσαρμοσμενες σαν μικρά αυτονομα μπαράκια.  Δροσιά, μουσική και αστέρια!
Οία
Φαντάζομαι θα έχετε ακούσει για την Οία. Το διασημοτερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.  Ε λοιπον εγώ δεν το δα!  Ήμουν μέσα στο πούλμαν για Οία οταν ο ήλιος έδυε πίσω απ'τα βουνά και ο ουρανος έπαιρνε το γνωστο ροδακινι του χρώμα (μπορεί να μη το δαμε άλλά σύσσωμο το πούλμαν χειροκροτούσε! !!).
Πύργος
Παρ'ολα αυτά,  οταν φτάσαμε έμεινα άφωνη. Η εικονα είναι αυτή που βλέπετε στα ημερολογια, τα αναμνηστικα.  Ναι μεν και στα Φηρα εβλεπες σπίτια χτισμένα στα βράχια,  ομως στην Οία δεν είχε προηγούμενο.  Ολος ο βράχος μέχρι τη θάλασσα χτισμενος,  ακανονιστα επιπεδα, σκαλιά,  δαιδαλώδη σοκάκια δημιουργώντας ένα απερίγραπτα ομορφο και γραφικο τοπίο.
Για την ιστορία, το ωραιοτερο ηλιοβασίλεμα που είδα ήταν στον Πύργο,  απο την υπέροχη βεράντα ενος οινοποιείου οπου δοκιμαζαμε τα περίφημα Σαντορινια κρασιά....
Είναι πολλά αυτά που δεν προλαβα να δω και πολλά που θα θελα να ξαναδώ (πρώτη μου φορά στο νησί) αλλά οπως έχουν δείξει τα γεγονοτα, στη Σαντορίνη ξαναγυρίζεις και ξαναγυρίζεις. Καλά να 'μαστε!
Καλο χειμώνα σε ολους!

Post a Comment

Any comments?