3ήμεροι "εορτασμοί"

Όσοι είστε φοιτητές εντός των μεγάλων αστικών κέντρων, θα έχετε εκπλαγεί με το γεγονός ότι φέτος (είναι η πρώτη φορά που θυμάμαι να γίνεται αυτό) οι σχολές μας έβαλαν λουκέτο δύο μέρες πριν την 17η Νοεμβρίου όποτε και κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις μνήμης.

Με το μανδύα της λέξεως "εορτασμός" μας ανακοίνωσαν οι Πρόεδροι και Πρυτάνεις ότι φέτος θα το κλείσουμε 3ήμερο! Ο πραγματικός λόγος αφορά στο φόβο των παραπάνω για την εκδήλωση επεισοδίων, διαμαρτυριών εντός των εγκαταστάσεων των ιδρυμάτων.


Μα θα μου πείτε, στον Πειραιά και στο Αιγάλεω θα γίνουν τα -καθιερωμένα πλέον- "επεισόδια του Πολυτεχνείου"; Στα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο, τη Νομική θα φανταζόταν κανείς. Ναι, εκεί θα γίνουν απ'τους γνωστούς άγνωστους που τα κάνουν από hobby. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι τα επεισόδια στην Αθήνα! Κι όμως, το πρόβλημα βρίσκεται στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, όπου εξοστρακισμένοι από τους τραμπούκους, φοιτητές θα διαμαρτύρονταν για την καθημερινότητα που ζουν.

Υπάρχουν γαρύφαλλα και "γαρύφαλλα"
Μην απορείτε που ονομάζω τους τελευταίους "πρόβλημα". Για τους κυβερνώντες, αυτοί είναι το πρόβλημα. Στο κάτω κάτω, για τους κουκουλοφόρος και μη που τα σπάνε όλα στο διάβα τους, που καταχράζονται το φοιτητικό άσυλο, που βανδαλίζουν δημόσια περιουσία (η οποία πάντα πληρώνεται με δικά μας λεφτά) δεν τους ένοιαξε και δε θα τους νοιάξει ποτέ, αλλιώς θα είχαν βρει τρόπο να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα.

Οι "εκεί στη Βουλή" λοιπόν, τη φωνή του λαού φοβούνται. Ότι οι χώροι εκπαίδευσης θα γίνουν μέρη για να πει ο απηυδησμένος κόσμος την αλήθεια του! Γιατί ναι, είναι πολλοί οι 20άρηδες που πνίγονται από τα προβλήματα! Είναι πολλοί οι νέοι που βλέπουν τους γονείς τους να υποφέρουν κυριολεκτικά και που αντί να απλώνουν το χέρι και να ζητάνε αλόγιστα, στερούνται και ενίοτε δουλεύουν κι αυτοί κάτω από την σκληρή αντιμετώπιση των εργαζομένων στην Ελλάδα - κι αυτό ΑΝ είναι τυχεροί και έχουν βρει δουλειά. Γιατί πολλοί νέοι αντί να μαζεύουν λεφτά για το iPhone 4S ή για νέα ρούχα (όπως θα ήταν φυσιολογικό ίσως, δεν ξέρω) , μαζεύουν λεφτά για να στηρίξουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό ή για να συντηρηθούν στην περίπτωση που ζουν και συντηρούνται μόνοι τους. Δε θέλω να μιλήσω γι'αυτούς που ζουν στον κόσμο τους, δε με αφορούν, δε σκέφτομαι καν ότι υπάρχουν! Έτσι οι συνομήλικοί μου, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι μεγαλύτεροί μας, έχουν τόση πίεση που πολύ σύντομα θα κάνει μπαμ!

Αυτό είναι που φοβούνται! Γι'αυτό Τρίτη και Τετάρτη μας έδιωξαν απ'τις σχολές μας οι ίδιοι που δεν αναβάλλουν μαθήματα ή και εξετάσεις μαθημάτων (!!!) όταν έχουν απεργίες 24ωρες όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τη δήλωση ότι "Λόγω καταλήψεων έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και εκ μέρους του Προέδρου δε θα βγει ξανά ανακοίνωση για την αναβολή μαθημάτων".

Τα σχόλια δικά σας!

Post a Comment

Any comments?